Isogips warehouse, Rhäzüns

Starting situation and idea

Isogips Nüssler GmbH needed new warehouse space in Rhäzüns for their gypsum business. A suitable site was available at the entrance to Rhäzüns in the course of zoning of building land. In addition to meeting own requirements, additional commercial sites were to be leased out.

Approach

Divided into two usage units, the warehouse has a simple right-angled layout. The canopy follows the site form and offers protection to the traffic area against bad weather for loading and unloading. The simple wooden truss is covered with polycarbonate sheets and is clearly visible from the outside.

Challenges

The client wanted an economic storage and industrial shed which would on the one hand meet usage needs and offer the necessary flexibility and on the other, make an appealing visual presentation towards the cantonal road and the railway line. The construction perimeter was bounded by a construction line, cantonal and access roads and the railway line.

Keyfacts

Bauherr: Isogips Nüssler GmbH, Bonaduz
Fertigstellung: 2013
Projektart: New structure
Projektverfasser: Fanzun AG
Baukosten: CHF 2,4 Mio
Leistungsumfang: Baumanagement, Gestaltung, Projektierung, Bauphysik, Führung, Energie, Generalplanung, Ökologie


Download öffnet in neuem Fenster - bitte nicht schließen und warten bis die PDF generiert wurde.