Workshop with building + Energy competence centre, Savognin

Starting situation and idea

The premises of woodworking company Uffer Holz AG in Savognin was bursting at the seams and offered no scope for expansion. A new site was found at the entrance to the town, which offered space for future development of the company.

Approach

The building was divided into a production and logistics section with the height adjusted to road level. An intricate network wooden beams encloses the large building. Light-flooded cubes highlight the framework and the area of expertise of Uffer AG. The building offers superior workplaces with respect to ambience and use of natural light.

Challenges

The task was to build a representative workshop and logistics centre of Uffer AG as well as a competence centre for Building + Energy on an exposed site at the entrance to Savognin town. The structure had to express company philosophy and at the same time set an example for sustainable and energy-efficient building.

Keyfacts

Bauherr: Uffer Holz AG, Savognin
Fertigstellung: 2011
Projektart: New structure
Projektverfasser: Fanzun AG
Baukosten: CHF 8,0 Mio
Leistungsumfang: Projektierung, Entwicklung, Gestaltung, Bauphysik, Energie, Ökologie


Download öffnet in neuem Fenster - bitte nicht schließen und warten bis die PDF generiert wurde.